Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 28 listopada 20141 kg
dorsza1 łyżka tłuszczu2 ząbki
czosnku2
cebule½ kg
pieczarekpieprz i
sólFilety obtoczone w
mące obsmażyć na złoty kolor, osobno roztopić łyżkę tłuszczu podsmażyć
cebulę dodać
czosnek, nie przypalić go bo będzie gorzki .
Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego przykryć
cebulą i
czosnkiem . Osobno podsmażyć
pieczarki, doprawić je
pieprzem i
solą, wyłożyć na wierzch potrawy. Zapiec w piekarniku w 190 ° C około 40 min.