ßßß Cookit - przepis na Dorsz smażony

Dorsz smażony

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
piątek, 28 listopada 2014
1 kg dorsza
1 łyżka tłuszczu
2 ząbki czosnku
2 cebule
½ kg pieczarek
pieprz i sól
Filety obtoczone w mące obsmażyć na złoty kolor, osobno roztopić łyżkę tłuszczu podsmażyć cebulę dodać czosnek, nie przypalić go bo będzie gorzki . Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego przykryć cebulą i czosnkiem . Osobno podsmażyć pieczarki, doprawić je pieprzem i solą, wyłożyć na wierzch potrawy. Zapiec w piekarniku w 190 ° C około 40 min.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/11/dorsz-smazony.html