Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .czwartek, 21 sierpnia 20141 kg
bakłażanów,1
cytryna (10 dag),3-4 łyżki
oliwy,
sól,
pieprz;do przybrania:7 czarnych
oliwek,7 plasterków
cytrynyBakłażany umyć i osączyć, usunąć końce, po nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piec do miękkości (30-40 min), obracając co jakiś czas. Ostudzić i obrać ze skórki. Miąższ włożyć do miski i rozgnieść widelcem lub drobno posiekać. Skropić
sokiem z cytryny, dodać
oliwę,
sól i
pieprz.Podawać z
oliwkami, plasterkami
cytryny i
białym pieczywem.(4 porcje)