Shredded chicken czyli poszaprane mięso z kurczaka nie tylko smakuje,ale i uatrakcyjnia danie,mimo niezbyt wdzięcznej nazwy.Taki właśnie jest kurczaka w mojej sałatce.A ponieważ zawiera ona sporo mięsa może stanowić samodzielne danie i wraz z dodatkiem warzyw stanowić pyszny posiłek na lunch.1 awokado1 podwójna pierś kurczaka - gotuję z dodatkiem domowej a'la vegetykilka plasterków bekonu3 - 4 cebulkidymki ze szczypioremgroszek zielony - użyłam ilość zbliżoną do zawartości małej puszkisos:3 - 4 łyżki oliwy z oliwek2 - 3 łyżki octu winnegoodrobina soku z cytrynyodrobina miodu dla złagodzenia smaku1/2 - 1 łyżeczki łagodnej musztardySkładniki sosu mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji.Ugotowaną pierś kurczaka dzielę na pojedyncze pasma wzdłuż włókien i wrzucam do miseczki,dodaję kawałki ugrillowanego bekonu odsączonego z tłuszczu na papierowym ręczniku,awokado w kostkę,groszek i posiekaną dymkę ze szczypiorem.Całość lekko mieszam i polewam sosem.Smacznego!!!