Wykonanie
Niespodziewałam się,że jest tak sycąca,a w dodatku łatwa do zrobienia,oczywiście,jeśli wykorzysta się kupne
ciasto francuskie.
Tarta z powodzeniem może stanowić danie obiadowe,ale nadaje się również na kolację.Mój małolat stwierdził,że "ta pizza"jest bardzo smaczna i nawet spróbował
fety od której do tej
pory stronił.No same plusy:)

pomysł z
serii"Fakt radzi"z moimi zmianamipiekłam na formie do pizzy o średnicy 32 cm50 dkg
ciasta francuskiego10 dkg
fety - użyłam oryginalnej,nie
sera fetopodobnegook.50 dkg
piersi z kurczaka30 dkg
pieczarek1
cebula2 ząbki
czosnkukilka
pomidorków koktajlowych
sól,
pieprz,suszony
tymianek,domowa a'la
vegeta(klik),lub dowolne
przyprawy do kurczakaolej do smażenia
Kurczaka kroję w małą kostkę,oprószam domową a'la
vegetą i smażę na rozgrzanym
oleju.Osobno na patelni podsmażam oczyszczone i pokrojone w plasterki
pieczarki,pod koniec dodaję
cebulę w kostkę i drobno posiekany
czosnek.
Pieczarki łączę z
kurczakiem,lekko doprawiam
pieprzem i
tymiankiem.Piekarnik nagrzewam do 210 stopni(lub temp.podanej na op.ciasta),
ciasto francuskie wykładam na formę do pizzy,na to
kurczaka z
pieczarkami,połówki
pomidorków oraz
fetę w kostkę.Zapiekam ok.20 min,aż ciasto podrośnie i się zrumieni.Podaję tuz po wyjęciu z piekarnika.Smacznego!!!