Jeśli lubicie kaszę gryczaną,tak bardzo jak ja,to zapiekanka będzie dobrym pomysłem na obiad.3 woreczki kaszy gryczanej gotuję wg.przepisu na op.2 pojedyncze piersi z kurczaka - smażone lub gotowane15 - 20 dkg pieczarek10 - 15 dkg żółtego sera do starcia na tarce1 puszka krojonych pomidorów2 marchewki2 pietruszkikawałek seleramała puszka groszku - użyłam odpowiednią ilość mrożonego wcześniej go gotując2 cebule2 łyżki olejuCebule kroję w kostkę i podsmażam,dodaje pokrojone w plastry pieczarki oraz pozostałe warzywa starte na tarce o grubych oczkach i duszę do miękkości.Kurczaka gotuję w wodzie z dodatkiem domowej a'la vegety .Do naczynia żaroodpornego wykładam połowę kaszy,na to warzywa,kurczaka pokrojonego na małe kawałki,pomidorki z puszki,groszek,część startego na tarce sera,resztę kaszy i ponownie ser.Zapiekam ok.30 min.w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego!!!