Wykonanie
Kotlety były totalnym zaskoczeniem dla moich domowników-nie spodziewali się,że są ziemniaczane,mimo że
ziemniaki są tu głównym składnikiem:)Moje dziecko poprosiło o dokładkę,a ja z przykrością stwierdziłam,że nic nie zostało.Osiem kotlecików okazało się zdecydowanie za małą porcją.Nie spodziewałam się,że mojemu niejadkowi tak bardzo posmakują.Danie doskonale nadaje się do wykorzystania
ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.

20 dkg odsączonego
tuńczyka z puszki45 dkg ugotowanych tłuczonych
ziemniaków -4 małe
cebulki dymkisporo
szczypiorku2 łyżki psiekanej świeżej
natki pietruszkisól i
pieprztłuszcz do smażeniaWszystkie składniki,poza tłuszczem,mieszam w misce na jednolitą masę i dzielę na 8 części.Formuję kotleciki i smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Kotlety podałam z surówką:
sałata lodowa - pół sporej główkipół
czerwonej papryki - kroję w kostkę3-4 plastry
ananasa z puszki -kroję w kostkęmała puszka
kukurydzypieprz i odrobina
majonezuPorwane listki
sałaty mieszam z resztą składników(ilość wg,potrzeb).Smacznego!!!