Dziś trochę domowej"chińszczyzny"-odmiana od codziennych tradycyjnych obiadów.Dużym plusem jest to,że szybko się ją przygotowuje,poza czasem marynowania.Ale tą 30 minutową przerwę można przecież wykorzystać na szybką kawkę:)))50 dkg piersi z kurczakaolej do smażenia2 ząbki czosnku - drobno siekam3 cm świeżego imbiru - drobno siekam10 dkg niesolonych nerkowcówmarynata:po 1 łyżeczce cukru i mąki kukurydzianejpo 1 łyżce sosu sojowego i octu ryżowego lub sherrysos:po 2 łyżki octu ryżowego lub białego octu winnego i sherry - ja zamiast sherry użyłam białego wytrawnego wina3 łyżki ketchupu2 łyżki sosu sojowego100 ml bulionu drobiowego1 łyżka cukruKurczaka kroję w niewielką kostkę,składniki marynaty mieszam w misce i wrzucam do niej kurczaka.Miskę przykrywam przeżroczystą folią i wkładam do lodówki na 30 min-tu czas wolny na wspomnianą kawę:)Po tym czasie w głębokiej patelni lub woku rozgrzewam olej,wrzucam czosnek i imbir i smażę 1 min.żeby czosnek się nie przypalił,bo będzie gorzki.Dodaję kurczaka i lekko podsmażam.Składniki sosu mieszam i wlewam do kurczaka.Całość duszę,aż kurczak będzie miękki.Pod koniec dorzucam orzechy,Można to zrobić w momencie dodawania kurczaka,wtedy będą bardziej miękkie.Podaję z chińskim makaronem.Smacznego!!!