Wykonanie
Ze wszystkiego co było pod ręką i dało się skomponować w jedną całość.Wykorzystałam m.in. końcówkę
papryki,przetartych
pomidorów plus trochę innych dodatków i mam dziś na obiad zupę,którą zapewne kiedyś powtórzę,bo jest smaczna :)

2,5
papryki - u mnie 1,5 czerwonej i 1 żółtakawałek
selera1
pieruszka1
marchewka1
por20 dkg przetartych
pomidorów w kartoniku4 trójkąciki
serków topionychsól,
pieprz,trochę
słodkiej papryki,szczypta
oregano1 l
bulionu warzywnegoPapryki oczyszczam,kroję na pół i grilluję,aż do zbrązowienia,następnie
daję do woreczka foliowego na jakieś 10 min.a następnie usuwam z nich skórkę,a
papryki kroję w kostkę.Resztę warzyw po oczyszczeniu również kroję w kostkę,
pora w półplasterki.Wrzucam je do garnka,zalewam
bulionem i gotuję,pod koniec dodaję
papryki,przetarte
pomidory,
przyprawy.Gotuję jeszcze przez chwilę,dodaję
serki i blenduję.Zupa jest dość gęsta,ale można podać z grzankami,będzie bardziej sycąca.Smacznego!!!