Wykonanie
Pierwszy raz tą surówkę
jadłam podczas urlopu nad morzem. Bardzo mi smakowała,dlatego wprowadziłam ją do domowego menu.Bardzo często do niej wracam,jeśli tylko uda mi się kupić ładną
kapustę pekińska.Smakuje dobrze zarówno z
rybą jak i z
mięsem smażonym,pieczonym,grillowanym.
kapusta pekińska1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasolki1
czerwona paprykanatka pietruszki - świeża lub suszona
majonez lub
oliwaewentualnie
sól i
pieprz do smaku - jeśli dodaję
majonez nie doprawiam,jeśli
oliwę dodaję odrobinę
pieprzuKapustę oczyszczam z zewnętrznych liści,płuczę i siekam dość drobno,dodaję do niej
paprykę pokrojoną w paski,oraz pozostałe składniki,
majonez lub
oliwę,ewentualnie doprawiam,mieszam całość i delektuję się smakiem:) Małą uwaga - pokrojona
kapusta pozostawiona na dłużej może zrobić się gorzka więc proponuję przygotować porcję, którą bedziemy w stanie zjeść. Smacznego!!!