Wykonanie
Ostatnio otrzymałam paczkę z nowymi produktami do wypróbowania i dziś wreszcie złapałam za krem
kasztanowy z
wanilią od
Bonne Maman, który postanowiłam dodać do (tak dawno niejedzonej!)
kaszki kukurydzianej :) Pod nią schowałam
banana i
jagody, a całość obsypałam wiórkami kokosowymi. Takiego słodkiego ogrzania potrzebowałam!Kilka słów o kremie:Nie ukrywam, że był to produkt na, który czekałam najbardziej. No i się nie zawiodłam :) Szczególną uwagę przykuła moja ulubiona konsystencja. Krem będzie cudownym dodatkiem do naleśników, placków, kanapek, a nawet do
herbaty :)A dodatkowo od razu zakochałam się w słoiczkach wszystkich
konfitur od
Bonne Maman, które naprawdę wyglądają jak opakowania domowych
przetworów :)Jeżeli chodzi o skład jest to produkt całkowicie naturalny, a więcej informacji znajdziecie tutaj .przepis:ok.5 łyżek
kaszki kukurydzianejpółtora szklanki płynów (u mnie szklanka
mleka i pół szklanki
wody)
banandowolna ilość
jagódłyżeczka kremu
kasztanowegoszczypta
proszku do pieczeniacynamondo podania:
wiórki kokosowe, więcej kremu
Mleko zagotowujemy, wsypujemy
kaszkę ciągle mieszając i ewentualnie dolewamy
wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy łyżeczkę kremu,
cynamon i zdejmujemy z ognia. Kiedy
kaszka lekko przestygnie dodajemy szczyptę
proszku do pieczenia. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy pokrojonego
banana i
jagody. Całość przykrywamy
kaszką i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy z wiórkami kokosowymi i ja dodałam jeszcze trochę kremu :)pytania?-ASKinstagramMiłego dnia! :)