ßßß Cookit - przepis na 115 Banan i jagody pod kaszką + krem kasztanowy

115 Banan i jagody pod kaszką + krem kasztanowy

nazwa

Wykonanie

Ostatnio otrzymałam paczkę z nowymi produktami do wypróbowania i dziś wreszcie złapałam za krem kasztanowy z wanilią od Bonne Maman, który postanowiłam dodać do (tak dawno niejedzonej!) kaszki kukurydzianej :) Pod nią schowałam banana i jagody, a całość obsypałam wiórkami kokosowymi. Takiego słodkiego ogrzania potrzebowałam!
Kilka słów o kremie:
Nie ukrywam, że był to produkt na, który czekałam najbardziej. No i się nie zawiodłam :) Szczególną uwagę przykuła moja ulubiona konsystencja. Krem będzie cudownym dodatkiem do naleśników, placków, kanapek, a nawet do herbaty :)
A dodatkowo od razu zakochałam się w słoiczkach wszystkich konfitur od Bonne Maman, które naprawdę wyglądają jak opakowania domowych przetworów :)
Jeżeli chodzi o skład jest to produkt całkowicie naturalny, a więcej informacji znajdziecie tutaj .
przepis:
ok.5 łyżek kaszki kukurydzianej
półtora szklanki płynów (u mnie szklanka mleka i pół szklanki wody)
banan
dowolna ilość jagód
łyżeczka kremu kasztanowego
szczypta proszku do pieczenia
cynamon
do podania: wiórki kokosowe, więcej kremu
Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszkę ciągle mieszając i ewentualnie dolewamy wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy łyżeczkę kremu, cynamon i zdejmujemy z ognia. Kiedy kaszka lekko przestygnie dodajemy szczyptę proszku do pieczenia. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy pokrojonego banana i jagody. Całość przykrywamy kaszką i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy z wiórkami kokosowymi i ja dodałam jeszcze trochę kremu :)
pytania?-ASK
instagram
Miłego dnia! :)
Źródło:http://cosilywhitekitchen.blogspot.com/2014/11/115-banan-i-jagody-pod-kaszka-krem.html