Wykonanie
Szperałam dzisiaj w szafie dobre 20 minut, w poszukiwaniu czegoś ciekawego na moje ostatnie w najbliższym czasie, długie śniadanie (jutro już do szkoły :c). No i znalazłam coś..nieznanego :D A mianowicie
kaszę pęczak. Pochwalcie się, czy to tylko ja jestem jakaś z księżyca i jej nie znałam ? O.oNo ale ryzyk-fizyk i zrobiłam ją :)Wrażenia ? Hm.. trudno powiedzieć, ponieważ nie mam tego do czego porównać. Nie wiem czy dobrze ją zrobiłam.W smaku trochę jak jaglanka, w konsystencji trochę gumowaty. Fajnie się gotuje, trochę jak risotto- zaraz wszystko pochłania i trzeba ciągle dolewać i dolewać więc trochę roboty z nim było.Ale w
sumie nie żałuję, nowe doświadczenie :)A Wy jak, robiłyście już pęczaka ? :D
//:
kasza pęczak na wodzie, z
mlekiem, podana z
bananamiszklanka
kaszy pęczakszklanka
wodymlekobanankaszę zagotowuję na wodzieod momentu wrzenia odmierzam 20 minutco jakieś 2-3 minute polewam po łyżce
mleka i mieszam porządnie (i ni zapominam o tym, bo
kasza naprawdę lubi przywierać)próbujemy czy jest wystarczająco miękka, jeśli tak to zdejmujemy z gazu i przekładamy do miseczki