Wykonanie
Pogoda za oknem straszna... Jakieś 15 stopni, deszcz pada od rana. Dlatego dzisiejsze śniadanie nie było może wymyślne, ale smaczne i proste. Kleik
ryżowo-bananowy? Krem bananowy? Nazwa nie jest ważna, ważne jest to co potrzebujemy: 1 dojrzały
banan, pół szklanki kleiku
ryżowego (już gotowego), szczypta
cynamonu (choć i bez tego będzie dobre). Myślę, że kleik można zastąpić
płatkami ryżowymi bądź
ryżem, ale wtedy trzeba będzie dodać trochę
mleka (np. roślinnego), żeby nie było zbyt gęste i łatwo się miksowało.Co robimy? Kleik gotujemy wg przepisu na opakowaniu (można na
mleku bądź na wodzie, ja gotowałam na wodzie), przyprawiamy
cynamonem. Kiedy już trochę przestygnie, dodajemy pokrojonego w plasterki
banana. Miksujemy, przelewamy do miseczki lub szklanki. Jemy od razu :-)

Można jeszcze dodać np.
jagody goji. Sama zajadam się nimi od jakiegoś czasu.