Wykonanie
Bardzo lubię dania jednogarnkowe. Nie tylko dlatego, że mało po nich zmywania ale także dlatego, że nie trzeba ich jakoś specjalnie pilnować .Zupka jest bardzo dobra, niezwykle sycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na
stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką
chleba (najlepiej- takiego domowego).Polecam;)

Składniki:0,5 kg
mięsa mielonego1,5 litra
bulionu2
ogórki szklarniowe3
cebule3
papryki kolorowe(czerwona, zielona, żółta)mały pikantny
ketchup3 łyżeczki
przecieru pomidorowegoząbek
czosnkuchilitymianekpieprzsólWykonanie:
Ogórki,
papryki i
cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich
mielone mięso i całość podsmażyć. Następnie zawartość patelni dodać do gotującego się
wywaru i całość gotować do miękkości. Następnie do zupy dodać cały
ketchup,
przecier pomidorowy, świeżo zmielony
pieprz, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sól oraz
tymianek. Całość doprawić
papryką chili.Smacznego ;)