Wykonanie
Ostatnio dodawałyśmy przepis na zupę z
jarmużem i
fasolą, która była tak pyszna, że zainspirowała nas do wykonania kolejnej, tym razem z
łososiem.

Składniki:200g
świeżego łososia100g
pieczarek100g
jarmużu1
cebula1 ząbek
czosnkusól morska,
pieprz 4
tymianekpapryka słodka wędzona+2 litry
bulionu warzywnegoPrzygotowanie:
Jarmuż umyć, usunąć łodygi i pokroić na kawałki, wrzucić do
bulionu.
Pieczarki umyć obrać, pokroić na kawałki i również wrzucić do
bulionu.
Cebulkę i
czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni i dodać do zupy.Doprawić
solą,
pieprzem,
tymiankiem i
papryką.Gotować ok 20 minut,
Łososia pokroić w kostkę i dodać do gotującej się na małym ogniu zupy.Gotować jeszcze ok 3 minuty, aż
białko się zetnie.W ten sposób kawałki
ryby będą ugotowane, ale nie rozlecą się na kawałki.

