Wykonanie
Całe piękno tej zupy polega na tym, że oprócz świeżych przenikających się smaków jest tak gęsta, że każda łyżka to po prostu same warzywa. Jestem przekonana, że zdałaby również egzamin zblendowana, jako pożywny krem. :)

Składniki:białe
szparagi 400g
fasolka szparagowa żółta 160g
jarmuż 200g
ciecierzyca (ja użyłam konserwowej) 400g1
cukinia1
cebula1 ząbek
czosnku2 litry
bulionu warzywnego1 łyżeczka
papryki słodkiej wędzonej
sól morska,
pieprz2 łyżki
śmietanki do zup 18%Przygotowanie:
Cebulę i
czosnek drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie
oleju w garnku, zalać ją
bulionem.
Szparagi obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do
bulionu, odciąć końcówki
fasolki i też dorzucić do garnka.
Cukinię obrać i następnie pokroić na cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw (tak by powstał 'makaron' z
cukinii). Wrzucić do garnka.
Jarmuż poszarpać na mniejsze kawałki, dodać do zupy, poczekać chwilę aż 'usiądzie' w zupie i dodać odcedzoną
cieciorkę.Dodać
sól,
pieprz,
paprykę, wymieszać.Gotować ok 20 minut.Dodać
śmietankę.
