ßßß

SKŁADNIKI350 g boczniaków1 cebula2 łyżki masła klarowanegosól, pieprzodrobina mielonej słodkiej papryki150 ml bulionu warzywnego200 ml słodkiej śmietanki.WYKONANIEBoczniaki oczyszczamy i kroimy w paski lub większą kostkę.Cebulę obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy na patelnie razem z masłem i chwile obsmażamy.
Dodajemy grzyby, nakrywamy i smażymy na małym ogniu.Doprawiamy solą, pieprzem i papryką oraz wlewamy bulion.Gotujemy ok 15 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.Na koniec dodajemy śmietankę i jeszcze gotujemy ok 6-8 min.Podajemy z kluskami śląskimi, Hreczaniakami i na rożne sposoby wg/ uznania

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.