Wykonanie
Pyszna alternatywa dla tych, co muszą unikać
nabiału. Klasyczną
śmietankę z powodzeniem możemy zastąpić jej owsianym odpowiednikiem .Składniki:· polędwiczka wieprzowa· 200 ml
śmietanki owsianej·
masło kalrowane do smażenia·
sól·
pieprz· duży pęczek
koperku·
cebulaPolędwiczkę dokładnie osuszamy, a następnie porcjujemy na ok. 2 cm kawałki i doprawiamy
solą i
pieprzem.
Mięso obsmażamy na dobrze rozgrzanym
maśle klarowanym.W garnku złocimy drobno posiekaną
cebulkę. Dodajemy
polędwiczki, całość zlewamy
śmietanką, którą rozcieńczamy zagotowaną
wodą.
Polędwiczki powinny dusić się w
śmietance do miękkości. Pod koniec duszenia, sos doprawiamy
solą i
pieprzem. Na samym końcu dodajemy drobno posiekany
koperek. Smacznego!