Wykonanie
Wegetariańskie spaghetti w trochę innym wydaniu, niż zwykle :)

Składniki (porcja na 4 osoby):250g
makaronu kukurydzianego spaghetti450g
szpinakuząbek
czosnku1/2 szklanki
wodyszklanka
groszku (użyłam mrożonego)3 kromki ciemnego
chlebagarść pestek dyni
przyprawy:
sól morska ziołowa, jarzynka,
pieprz (wg uznania)łyżka
oleju rzepakowegoPrzygotowanie:
Makaron ugotować, odcedzić, odstawić.
Groszek ugotować.Na dużą patelnię wrzucić
szpinak, dodać zmiażdżony ząbek
czosnku, 1/2 szklanki
wody.Doprawić
solą morską ziołową.Gotowy
szpinak odcedzić z
wody na sitku.Na patelni rozgrzać łyżkę
oleju, wrzucić
pestki dyni i pokruszony na kawałki
chleb.Smażyć, aż grzanki zrobią się chrupiące. Na patelnię wrzucić
szpinak i
groszek, wymieszać z grzankami i pestkami. Stopniowo dodawać
makaron, mieszając go z całą resztą.Smacznego :)
