Wykonanie
Polubiliśmy się z
sałatkami ziemniaczanymi na kolację. Tym razem moja wersja sałatki od
Magdy . I przeróbka
Magdowego dressingu na bazie
awokado - jaki to genialny i prosty pomysł na wyeliminowanie
majonezu z
sosów! Zdjęcia, jak i przy poprzedniej
sałatce ziemniaczanej, powalają urokiem ;) ale warto, bo tu o smak chodzi!Składniki na 2 porcje:4 duże
ziemniaki, ugotowane2
ogórki kiszone1
czerwona cebula2
jajka ugotowane na półtwardo (3,5-4 minuty)podprażone
pestki dyniDressing:pół
awokado2 łyżki
oleju lnianego2 łyżki
miodu2 łyżki
musztardy1 łyżka
soku z cytrynyZiemniaki pokroić w kostkę,
ogórki w półplasterki,
cebulę w piórka,
jajka - w ćwiartki. Składniki sosu potraktować blenderem na gładko :) Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, polać dressingiem, posypać całość pestkami.Smacznego!