Wykonanie

Smaczne zestawienie ziemniaczanego naleśnika z duszoną
karkówką z dodatkiem
sosu czosnkowego i
papryki konserwowej.Składniki:-40 dkg
karkówki-garść
orzeszków ziemnych-
suszone pomidory-ząbek
czosnku-ok. 5 dkg
masła-100 ml
bulionu warzywnego-
sól,
pieprzSkładniki na naleśniki:( na 4 naleśniki )-2 średnie
ziemniaki-3
jajka-3-4 łyżki
mąki pszennej-łyżka
oleju-ok. 200 ml
wody-
sól,
pieprz
Umytą i osuszoną
karkówkę kroimy w dużą kostkę.Delikatnie przyprawiamy
solą i
pieprzem, skrapiamy
olejem i mieszamy.
Suszone pomidory kroimy w paski,
czosnek w drobną kostkę.
Czosnek dodajemy do
bulionu.

Na patelni roztapiamy
masło, wrzucamy orzeszki i podsmażamy przez minutę.Dodajemy pokrojona
karkówkę i smażymy na niewielkim ogniu do lekkiego zrumienienia
mięsa.

Dodajemy
suszone pomidory a następnie wlewamy
bulion.

Przekładamy do rondelka, doprawiamy do smaku i na minimalnym ogniu dusimydo miękkości
mięsa ( ok. 40 minut ).
Ziemniaki ścieramy na średnich oczkach.

Dodajemy
jajka, mieszamy, dodajemy
mąkę i mieszamy.Dolewamy
wodę,
olej, przyprawiamy
solą i
pieprzem i mieszamy.

Na natłuszczoną patelnię wlewamy porcję ciasta, jak na naleśniki i smażymy z obu stron.

Na połowę placka nakładamy duszona
karkówkę,

polewamy
sosem czosnkowym, składamy naleśnik i gotowe.


Smacznego!