Wykonanie

W naszym serniku spód jest według przepisu Karinki i jest rewelacyjnya masę
serową wykonaliśmy według przepisu Oli i również jest rewelacyjna.To połączenie dało sernik idealny.Składniki na spód:-szklanka ( 250 ml )
płatków owsianych-1/2 szklanki
miodu-3 łyżki
mąki pszennej-8 dkg
masłaSkładniki na masę
twarogową :-80 dkg
twarogu-10 dkg
margaryny-3
jajka-3 łyżki
mąki ziemniaczanej lub proszek budyniowy-3/4 szklanki
cukru-aromat
Twaróg mielimy w maszynce.

Przygotowujemy blaszkę z papierem do pieczenia.W rondelku, na niewielkim ogniu roztapiamy
masło, dodajemy
miód i doprowadzamy do wrzenia.Zdejmujemy z ognia, wsypujemy
płatki owsiane, mieszamy, dodajemy
mąkę i mieszamy.

Masę przekładamy do blaszki i wstawiamy do piekarnika nagrzanegodo temperatury 170 st. C na ok. 10 minut.

Do
cukru dodajemy
jajka i aromat i miksujemy.


Dodajemy zmielony
twaróg i miksujemy.

Dodajemy roztopioną
margarynę i miksujemy.Na koniec dodajemy proszek budyniowy lub
mąkę ziemniaczaną i miksujemy.

Masę
twarogową przekładamy na upieczony spód i wyrównujemy.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 40 minut.

Sernik jest gotowy, możemy teraz dowolnie go udekorować.



Smacznego!