Wykonanie
            
Wraz z pojawieniem się pierwszych 
owoców, net zasypały propozycje na ciasta 
owocowe. Dołączam również moją propozycję, którą jest leciutka babka biszkoptowa, tak puszysta, że 
owoce same opadają na spód.To ciasto ze starego zaszytu mojej Mamy, ktore zawsze się udaje. Należy tylko pamiętać, aby bardzo dobrze ubić 
jajka z 
cukrem i dodać gorący tłuszcz.Doskonale nadaje się na piknik, czy do popołudniowej 
kawki. Tym razem upiekłam ją na urodziny 
męża, ponieważ specjalnie zażyczył sobie „suche „ ciasto. O dziwo, smakowało nawet moim córciom!

1 szklanka 
mąki pszennej½ szklanki 
mąki ziemniaczanej1 niepełna szklanka 
cukru4 duże 
jaja200 gr 
masła lub 
margaryny1 łyżeczka 
proszku do pieczenia


