ßßß
 
            
         SKŁADNIKI25 dag masła lub margaryny;1,5 szklanki maki pszennej;0,5 szklanki maki ziemniaczanej;4 jajka;0,75 szklanki cukru;2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;cukier wanilinowy.WYKONANIEMasełko rozpuszczamy i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ubijamy jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę z proszkiem przesiewamy i po łyżce dodajemy do masy jajecznej, cały czas miksując. Następnie dolewamy przestudzone masło i wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę albo torownicę z kominem smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą. Przelewamy ciasto do foremki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 160 stopni. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
SKŁADNIKI25 dag masła lub margaryny;1,5 szklanki maki pszennej;0,5 szklanki maki ziemniaczanej;4 jajka;0,75 szklanki cukru;2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;cukier wanilinowy.WYKONANIEMasełko rozpuszczamy i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ubijamy jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę z proszkiem przesiewamy i po łyżce dodajemy do masy jajecznej, cały czas miksując. Następnie dolewamy przestudzone masło i wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę albo torownicę z kominem smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą. Przelewamy ciasto do foremki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 160 stopni. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.