Wykonanie

Nieco uproszczona wersja rolad.Składniki:-plastry
karkówki-1/4 główki
czerwonej kapusty-
czerwona papryka-
cebula-
ogórki kiszone-
musztarda-5 dkg
masła-
sól,
pieprz,
słodka papryka-
cytryna
Kapustę kroimy na spore kawałki i sparzamy we wrzącej, osolonej wodzieprzez ok. 5 minut. Odsączamy i skrapiamy
sokiem z cytryny.

Paprykę,
marchew i
ogórki kroimy w słupki a
cebulę w piórka.

Plastry
karkówki delikatnie rozbijamy, przyprawiamy
solą,
pieprzem i
słodką papryką.Smarujemy
musztardą.

Na plastrach układamy
marchew,
ogórek,
paprykę i
cebulę.

Zwijamy rolady i spinamy.

Na patelni roztapiamy
masło i obsmażamy rolady.

Rolady zdejmujemy a na patelnię wrzucamy
kapustę i pozostałe, pokrojone warzywa.Mieszamy, doprawiamy do smaku i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

W
kapuście robimy zagłębienia i układamy w nich rolady.

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury160 st. C na ok. 60 minut.



Smacznego!