Wykonanie
Czasem zdarza się tak, że nie mam czasu by ugotować obiad, bo wracam za późno do domu .. Wtedy obiad przygotowuje mój mąż... ostatnio -
Polędwiczki duszone w musztardzie z frytkami
Składniki:polędwiczka wieprzowasłoiczek
musztardy sarepskiej2
cebulemasłosól,
pieprz+ frytki
Przygotowanie:
Cebule pokroić w plastry, smażyć aż zbrązowieje z obu stron a następnie dolać trochę
wody i poddusić pod przykrywką.
Polędwiczki umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w plastry, osolić i opieprzyć oraz wymieszać z 3 łyżeczkami
musztard.Odparować
wodę z
cebuli i dorzucić
polędwiczki. Dobrze wymieszać.Po usmażeniu polędwiczek można je trochę poddusić dolewając
wody by były bardziej miękkie.Po odparowaniu
wody dodać 2-3 łyżki
musztardy i przysmażyć aż
polędwiczki zbrązowieją.Podaję z frytkami.Smacznegop.s Zdjęcia i tekst przepisu autorstwa mojego
męża.