Łazanki to również jeden ze smaków dzieciństwa.Chociaż danie wygląda niepozornie, smakuje wyśmienicie o każdej porze roku.Składniki:-40 dkg kapusty kiszonej-40 dkg mięsa wieprzowego, np. łopatki-20 dkg pieczarek-1 cebula-przyprawa warzywna-pieprzziołowy i naturalny-liść laurowy i ziele angielskie-olej lub masło klarowaneDo tego ciasto na łazanki - identyczne w przygotowaniu, jak na makaron domowy.Kapustę płuczemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiegoprzez ok. 60 minut.Mięso gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy warzywnej.Cebulę i pieczarki kroimy na drobno.Posypujemy delikatnie przyprawą warzywną.Mięso kroimy w paseczki.Kapustę odsączamy z wody i kroimy.Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki a kiedy pojawi się sosik dokładamy mięso. Smażymy razem ok. 10 minut.Przygotowane wcześniej ciasto dzielimy na częścii rozwałkowujemy.Rozwałkowane placki ciasta pozostawiamy na 30 minut do przeschnięcia.Placki tniemy na pasy, układamy jeden na drugim i odcinamy prostokąty.Na patelnię dokładamy kapustę, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzemziołowym i naturalnym oraz przyprawą warzywną. W miarę potrzeby możemy dodać kilka łyżek wody z gotowanego mięsa.Pokrojone ciasto wrzucamy do wody, w której gotowało się mięso i gotujemy do miękkości.Odcedzamy i wrzucamy na patelnię.Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy ok. 5 minut.Gotowe!Smacznego!