Wykonanie

Naleśniki wszyscy znają, ale te są wyjątkowe......wypełnione
mięsno -
pieczarkowym farszem a dodatkowo w chrupiącej panierce.Składniki na farsz:-1/2 kg
mielonego mięsa-6
pieczarek lub 15 dkg
pieczarek mrożonych-
cebula-5-7 dkg
żółtego sera-
sól,
pieprz,
przyprawa do mięs-
olej lub
masło klarowane do smażeniaSkładniki na ciasto naleśnikowe:-2 szklanki
mleka-1,5 szklanki
mąki-2
jajka-2 łyż ki
oleju-szczypta
soli i
cukru-dodatkowo
bułka tarta do panierowania
Pieczarki i
cebulę drobno kroimy.

Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy do zrumienienia
mielone mięso,przyprawione wcześniej
solą,
pieprzem i
przyprawą do mięs.
Mięso zdejmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć tłuszcz.

Na patelni najpierw szklimy
cebulkę a następnie dodajemy pokrojone
pieczarki.

Kiedy
pieczarki się podsmażą dodajemy nasze
mięso.Chwilę smażymy razem.

Przekładamy do miski i studzimy a następnie dodajemy tarty
żółty ser i mieszamy.

Teraz przygotowujemy ciasto na naleśniki.

Miksujemy wszystkie składniki i ciasto gotowe.

Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe.

Placki przekładamy na talerz

i na każdy placek nakładamy farsz.

Zwijamy w rulony.


Do pozostałego ciasta naleśnikowego dodajemy trochę
mleka.Przygotowujemy tłuszcz i
bułkę tartą.

Na patelni tłuszcz rozgrzewamy a nasze naleśniki moczymy w cieście i obtaczamy w
bułce tartej.

Układamy na patelni i podsmażamy z obu stron do zrumienienia.

Naleśniki gotowe.

Smacznego!