Wykonanie
Zdarzają się sytuacje, kiedy jedzonko musimy przygotować na szybko.Wtedy wykorzystujemy przepis na szybkie i niesamowicie sycące zapiekanki w bułeczkach.( Pozdrawiamy Terenię ).Składniki:-zwykłe, świeże bułeczki-tyle plastrów ( grubości ok. 0,5 cm ) grubej
kiełbasy - ile bułeczek-tyle
jajek - ile plastrów
kiełbasy-starty na grubych oczkach
żółty ser-
olej do smażenia-
szczypiorek ( ewentualnie )-
ketchupZ bułeczek ścinamy górę a z dolnej części wyskubujemy środek.
Na niewielkiej ilości
oleju podsmażamy plastry
kiełbasy.
Bułki układamy w naczyniu żaroodpornym.Na dno
bułek wsypujemy odrobinę
żółtego sera a następnie układamy podsmażone plastry
kiełbasy.Możemy posypać odrobiną
szczypiorku.
Delikatnie wbijamy
jajka.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemdo czasu, kiedy zetną się
jajka.
Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy
bułki żółtym serem i polewamy
ketchupem.Przykrywamy odciętymi częściami
bułek.
Wstawiamy do piekarnika na czas roztopienia się
sera.
Gotowe.
Smacznego!