Wykonanie
Klasyka spotkań domowych PRL-u No, oczywiście tego ciut młodszego pokolenia. Starsze grzanek nie robiło! Zrobiłam dzisiaj wieczorem i wspomnieniami powiało. Co ciekawe, w zestawie jedynie
ser na plus duży, bo cheddar'a użyłam, a dawniej był po prostu
ser żółty. Co do reszty - no cóż,
pieczywo niestety gorsze ,kiełbachy też można się zastanowić czy lepsze. Tak czy siak, zróbcie sobie, proste , fajne zimowe grzanki!
składniki (ilość zależy od ilości gości i głodu)dowolna biała
bułka pokrojona na kromki
kiełbasa też dowolna
keczupser żółty - ja użyłam cheddar'a
masłoszczypior zielony do przybraniaprzygotowanieAngielkę,
bułkę ,
bagietkę pokroić na kromki . Każdą posmarować z dwóch stron
masłem. Położyć dowolną ulubiona
kiełbasę lub
wędlinę pokrojoną na cienkie plasterki. Na to chlust
keczupu i plaster
sera żółtego. 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. Po wyjęciu posypać zielonym i wcinać gorące! Ale dobre!!! Smacznego!