Wykonanie
Pomysł powstały w wyniku zalegającej w lodówce
polędwicy z indyka.Mimo, że naprawdę smaczna i dobrej jakości, jakoś żaden z domowników nie przepada za kanapkami z nią. Wynik kombinacji, by się nie zmarnowała jest bardzo smaczny i widoczny na zdjęciu. :)350g
polędwicy z indyka w tubie (u mnie indykpol)ok. 50g
żółtego sera1
jajkobułka tartaświeży
szczypiorekkeczupodrobina
oleju do smażenia
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Polędwicę kroimy w centymetrowe plastry (około 4 kotleciki) i każdy obtaczamy w
jajku i
tartej bułce.Smażymy z jednej strony na złoto, po czym obracamy.Kotleciki posypujemy sporą ilością
sera, zmniejszamy temperaturę na patelni i nakrywamy ją pokrywką.Smażymy
polędwicę do momentu rozpuszczenia
sera i zrumienienia z drugiej strony.Podajemy na podgrzanym talerzyku posypane świeżym posiekanym
szczypiorkiem i polane
keczupem.