Wykonanie
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/-186161484.JPG)
Keks możemy sobie upiec wcześniej, bo to takie ciasto, które musi sobie trochę poleżeća wtedy smakuje najlepiej.Składniki:-2,5 szklanki
mąki pszennej-3/4 szklanki
cukru pudru-3/4 kostki
margaryny-3
jajka-łyżeczka
proszku do pieczenie-6 łyżek
mleka-
aromat rumowy-
bakalie (
orzechy,
rodzynki,
suszone śliwki i
morele,
żurawiny )
Orzechy,
suszone śliwki i
morele kroimy ( każdego solidną garść).Dokładamy
rodzynki i
żurawiny.Oprószamy
mąką i mieszamy.
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/-67541658.JPG)
Ucieramy
jajka z
cukrem, dodajemy
margarynę, miksujemy.Następnie dodajemy
mąkę,
proszek do pieczenia, aromat i
mleko i mieszamy do uzyskaniajednolitej masy.
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/102096513.JPG)
Do masy dodajemy
bakalie i mieszamy łyżką.
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/143024294.JPG)
Masę przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Nożem robimy nacięcie na głębokość ok. 0 , 5 cm ( nacięcie zapobiegnie nieregularnympęknięciom ciasta podczas pieczenia ).
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/883715080.JPG)
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem na ok. 50 minut.Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe.
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/952773427.JPG)
a oto efekt:
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2013_slash_12_slash_keks/l/-990741086.JPG)
Smacznego!