Wykonanie
Dziś proponuję Wam kolejną wersję lunchu na wynos. Tym razem z
kaszą jaglaną i
serem typu bałkańskiego/feta.Pamiętajcie, że zawsze warto poświęcić pół godziny wieczorem, aby następnego dnia
mieć w szkole/pracy smaczny, domowy posiłek. Uwielbiam
mieć coś pysznego w moim różowym pudełku! Zamiast kilku zapychających
bułek z
szynką i
serem fajnie jest zjeść coś innego - najlepiej co innego każdego dnia :)

Składniki:pół szklanki
kaszy jaglanej (nieugotowanej)4
suszone pomidory z
oliwygarść zielonych
oliwekpół zielonego
ogórkagruby plaster
sera typu
feta, bułgarskiego,
sałatkowego - słonego,
białego sera :)dwa plasterki
szynki drobiowejKaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Pomidory,
ogórka i
szynkę kroimy w kostkę.
Ser kruszymy w palcach, a
oliwki kroimy na plastry.Mieszamy wszystkie składniki i gotowe!Dodatkowo warto wziąć
marchewkę pokrojoną w słupki. Jest lepszym rozwiązaniem niż uleganie słodkim zachciankom, które są
wynikiem nudzenia się na zajęciach :)