Wykonanie
Tartowania ciąg dalszy :)

Składniki na spód:- 1 szklanka
mąki- pół szklanki
otrąb- 120 g
masła- szczypta
soli- 2-3 łyżki zimnej
wodyWszystkie składniki zagnieść ze sobą. Uformować kulkę i włożyć na około 30 minut do lodówki.Farsz:- pęczek
szpinaku- 2 ząbki
czosnku-
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
zioła prowansalskie- 2
jajka- 1 opakowanie małego
jogurtu naturalnego- 120 g
mozzarelli- 60 g
tofu (u mnie
sałatkowe)
Szpinak opłukać i poobcinać ogonki. Na patelni rozgrzać odrobinę
oliwy i wrzucić posiekany w plasterki
czosnek. Lekko podsmażyć, następnie wrzucić
szpinak i podsmażać około 3-5 minut na lekkim ogniu. Dodać
sól,
pieprz.Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i wyłożyć foremkę do tarty. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.Na podpieczony spód tarty wyłożyć
szpinak, następinie plastry
mozzarelli i
tofu.Zrobić sos z 2 jaj,
jogurtu i przypraw - całość tarty zalać sosem i włożyć do pieca. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut (aż sos się zarumieni).SMACZNEGO!!!