Przedstawiam Wam ciasto z brzoskwiniami bardzo orzeźwiające w smaku. Proste w zrobieniu, ale wymagające czasu. Zachęcam do pieczenia, jest warte Waszych starań. Najlepiej smakuje po 2 dniach, kiedy biszkopt przejdzie wszystkimi smakami.Biszkopt: (blacha prostokątna 25 x 30 cm)4 jajkaniepełna szkl. cukru (ponad 3/4)niepełna szkl. mąki pszennej1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaSposób przygotowania dostępny tutajKrem budyniowy:1/2 kostki masła prawdziwego1 cukier wanilinowy1 budyń śmietankowy250 ml mleka2 łyżeczki cukru2 czubate łyżki cukru pudruW 1/4 szklanki mleka rozrabiamy budyń. Pozostałą cześć mleka zagotowujemy, dodajemy cukier. Jak mleko zawrze zdejmujemy z gazu, dodajemy budyń i energicznie mieszamy. Następnie stawiamy na gazie i zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło kroimy w kostkę i czekamy, aż zmięknie. Dodajemy cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Partiami dodajemy ostygnięty budyń. Dokładnie mieszamy.Dodatkowo:2 galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowePuszka brzoskwiń w syropieMasa krówkowaWiórki kokosowe2 galaretki rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w drobną kosteczkę.Upieczony biszkopt przekrawamy na pół. Pierwszą warstwę nasączamy syropem z brzoskwiń. Wykładamy krem budyniowy. Na kremie umieszczamy pokrojone brzoskwinie. Jak galaretka zacznie tężeć, powoli wylewamy ją na brzoskwinie. Wkładamy do lodówki, aż galaretka będzie gotowa. Następnie kładziemy na galaretkę blat biszkoptowy i lekko dociskamy. Nasączamy syropem z brzoskwiń. Smarujemy cienką warstwą masy krówkowej. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego.