Blacha o wymiarach 35 cm x 29 cmSkładniki:2,5 szklanki mąki3/4 szklanki cukru trzcinowego3 jajka3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia80 g białej czekolady1 szklanka maślanki1/2 szklanki oliwy z oliwek1 puszka brzoskwiń w lekkim syropieBudyń:400 ml mleka1 op. budyniu waniliowegoKruszonka:50 g mąki30 g masła30 g cukru trzcinowegoLukier:1/2 szklanki cukru pudru3 łyżki wrzątkuPrzepis:Budyń przygotowujemy w pierwszej kolejności - przygotowujemy go zgodnie z opisem na opakowaniu tj. do gotującego się mleka dodajemy proszek budyniowy rozmieszany z 1/4 szklanki mleka. Całość bardzo dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Pozostawiamy do ostygnięcia.Do osobnej miski dodajemy jajka i cukier - miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy maślankę, oliwę z oliwek, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i startą na grubych oczkach białą czekoladę - miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Gotowe ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta nakładamy budyń oraz odsączone z syropu i pokrojone w plasterki brzoskwinie. W osobnej misce ucieramy składniki na kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Pieczemy je w nagrzanym do 180C piekarniku (góra i dół) przez ok. 60 minut do suchego patyczka.Po przestygnięciu ciasto możemy udekorować lukrem.Smacznego! :)