ßßß
Cookit - przepis na Karp pieczony w korzeniach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karp pieczony w korzeniach
Składniki
Karp
Kminek
Chilli czerwone
Kolendra
Sól
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Pomidor
Pieczarki
Oliwki
Cytryna
Wykonanie
Carp
baked in the roots
Składniki.
1 filet z
karpia
1 łyżeczka
kminku
rzymskiego1
chilli czerwone
małe1 wiązka
kolendry
1 łyżeczka
soli
1 łyżka
soku z cytryny
5 łyżek
oliwy z oliwek
1
pomidor
10
pieczarek
6
oliwek
zielonych1/2
cytryny
Wykonanie.
Kminek
prażyć, aż uwolni się jego zapach. W rozdrabniaczu zmiksować wszystkie
przyprawy
razem z 2 łyżkami
oliwy
.
Rybę
umyć, osuszyć i naciąć skórę. W nacięcia wetrzeć zmiksowane
przyprawy
, przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut.Usmażyć
pieczarki
,
pomidor
pokroić w grube pół plastry.
Rybę
położyć na plastrach
cytryny
, położyć gałązki
kolendry
, a dookoła usmażone
pieczarki
,
pomidor
i
oliwki
. Wlać 1/3 kubka
wody
.Piec w temp.240 stopni.30 minut, często polewając
rybę
, aż będzie upieczona w środku.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/12/karp-pieczony-w-korzeniach.html
Przepisy powiązane
Tilapia pieczona z pomidorkami i oliwkami
Tureckie kofte z pomidorową salsą
Ostry dip do mięsa i warzyw - salata hara
Prosta w przygotowaniu sałatka na obiad , kolację czy rodzinny piknik.
Makaron z pomidorowo - kolendrową salsą
Składniki powiązane (0)