Wykonanie
24 marca 2015Składniki:1/2 główki
sałaty lodowej2 twarde
pomidory50g. zielonych
oliwek5 dużych
pieczarek1 pętko
kiełbasy wiejskiejświeżo mielona
sólświeżo mielony
pieprz2 łyżki
masłaDressing
musztardowy:4 łyżki
musztardy sarepskiej2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
soku z cytryny
Przygotowanie:
Sałatę porwać ułożyć na półmisku.Składniki na dressing wymieszać dokładnie razem , polać
sałatę.
Pomidory umyć , osuszyć, pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałacie.
Pieczarki obrać , umyć , przekroić na cztery części,
kiełbasę pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać
masło.Podsmażyć
kiełbasę , następnie dodać
pieczarki , smażyć na rumiano.Usmażone składniki dodać do sałatki , posypać
oliwkami, całość oprószyć świeżo mieloną
solą i
pieprzem.SmacznegoPost navigation← Domowe ,
śmietankowe masło które uwielbia moja rodzina. Z dodatkiem świeżych
ziół i
chili to prawdziwy rarytas. Nadaje niepowtarzalnego smaku domowym kanapkom , pieczonym
rybom i
mięsu.Niecodzienny farsz do
jajek sprawia iż są wyjatkowe . Zachęcają swym jasno zielonym kolorem i smakują wyśmienicie. →