Wykonanie
Beef with pepper spicy


Składniki.50 dag
wołowiny zrazówki lub
polędwicy1 strąk
papryki1
cebula1/2
cukinii2 łyżki
oleju5 łyżek
sosu sojowego2 łyżki
wódki czystej lub
sherry1/2 łyżeczki
imbiru świeżego1/2 łyżeczki
papryki ostrejWykonanie.
Mięso pokroić w cienkie słupki, paseczki, skropić 3 łyżkami
sosu sojowego, wymieszać i odstawić.Obraną
cebulę pokroić w piórka,
paprykę w kwadraty, a
cukinię w półplasterki..Nagrzać woka, na gorący wlać 1 łyżkę
oleju i na bardzo gorącym obsmażyć najpierw
cebulę,
potem cukinię i na końcu
paprykę. Warzywa zdjąć z patelni i wlać pozostały
olej.Włożyć
mięso i smażyć je mieszając, aż się zetnie, nie rumienić.Dodać usmażone warzywa, pozostały
sos sojowy wymieszany z
alkoholem, starty
imbir i
ostrą paprykę.
Mięso z warzywami smażyć na dużym ogniu jeszcze chwilę i podawać z
makaronem chińskim.