Wykonanie
Asparagus with ham in puff pastry.


Składniki.1 rolka
ciasto francuskie0,5 kg białe
szparagi10 dag
szynka gotowana4
jajka10 dag
ser mozzarella50 ml
śmietana 36%1 łyżka listki
lubczykasólcukieroliwa z oliwek
Wykonanie.
Szparagi obgotować w wodzie z dodatkiem
soli i
cukru, około 10 minut. Wyjąć z
wody, osuszyć.
Ciasto francuskie wyłożyć do przesmarowanego
oliwą z oliwek naczynia, nakłuć widelcem, wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika, piec 10 minut.Ciasto wyjąć, rozłożyć
szparagi, pokrojoną w paski
szynkę konserwową.2
jajka roztrzepać, dodać
śmietanę i
starty ser mozzarella, wymieszać i polać nim
szparagi z
szynką. Posypać listkami
lubczyka i
pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut.Po około 10 minutach na wierzch wbić 2
jajka i trzymać w piecu jeszcze około 10 minut.Podawać gorące.