ßßß Cookit - przepis na Szparagi w cieście francuskim.

Szparagi w cieście francuskim.

nazwa

Wykonanie

Asparagus is my love.
Składniki.
0,5 kg szparagi białe
3 plastry szynki gotowanej
10 dag mozzarella
0,5 szt ciasto francuskie
sól
cukier
zioła prowansalskie
1 jajko
czarny sezam
Sos.
1 ząbek czosnek
1 łyżka majonez
curry
koperek
sok z cytryny
przyprawa do potraw Kucharek
Wykonanie.
Zrobić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, koperkiem, sokiem z cytryny, curry i dodać odrobinę Kucharka.
Szparagi obgotować w wodzie z solą i cukrem.
Plastry szynki lekko posmarować sosem czosnkowym i posypać startą mozzarellą. Na każdym plastrze położyć 2 - 3 szparagi i całość zawinąć w szynkę.
Z ciasta francuskiego wyciąć radełkiem paski i owinąć nimi szynkę.
Ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać uprażonym czarnym sezamem i wstawić do gorącego 190 oC piekarnika na 15 minut.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/06/szparagi-w-ciescie-francuskim.html