ßßß
Cookit - przepis na Szparagi w cieście francuskim.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szparagi w cieście francuskim.
Składniki
Szparagi
Szynka gotowana
Ser mozarella
Ciasto francuskie
Sól
Cukier
Zioła prowansalskie
Jajko
Sezam
Czosnek
Majonez
Curry
Koperek
Sok z cytryny
Przyprawy
Wykonanie
Asparagus is my
love
.
Składniki.0,5 kg
szparagi
białe3 plastry
szynki gotowanej
10 dag
mozzarella
0,5 szt
ciasto francuskie
sól
cukier
zioła prowansalskie
1
jajko
czarny
sezam
Sos.1 ząbek
czosnek
1 łyżka
majonez
curry
koperek
sok z cytryny
przyprawa
do potraw KucharekWykonanie.Zrobić sos.
Czosnek
przecisnąć przez praskę, wymieszać z
majonezem
,
koperkiem
,
sokiem z cytryny
,
curry
i dodać odrobinę Kucharka.
Szparagi
obgotować w wodzie z
solą
i
cukrem
.Plastry
szynki
lekko posmarować
sosem czosnkowym
i posypać startą
mozzarellą
. Na każdym plastrze położyć 2 - 3
szparagi
i całość zawinąć w
szynkę
.Z
ciasta francuskiego
wyciąć radełkiem paski i owinąć nimi
szynkę
.Ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarować roztrzepanym
jajkiem
, posypać uprażonym czarnym
sezamem
i wstawić do gorącego 190 oC piekarnika na 15 minut.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/06/szparagi-w-ciescie-francuskim.html
Przepisy powiązane
Chrzan z jajkiem - pasta na Wielkanoc...
Pasta jajeczna z awokado :)
Chrzan z dodatkiem jajka
Surówka z młodej kapusty + film
Tarta: mozarella i suszone pomidory na cieście francuskim
Składniki powiązane (0)