Wykonanie
Avocado with
tuna fish - a salad.


Składniki.1
awokado0,5 puszki
tuńczyk w oleju1
jajko1 łyżka posiekany
szczypior3 liście
sałaty lodowej0,5
cytryna8 zielonych
oliwek1 łyżka
majonezsólpieprzWykonanie.
Awokado, przekroić na połowę, miąższ wyjąć łyżeczką, pokroić w kostkę, skropić
sokiem z cytryny.
Tuńczyka osączyć z
oleju, wymieszać z pokrojonym
szczypiorkiem, dodać do
awokado.
Jajko ugotować i posiekać, liście
sałaty lodowej, pokroić w drobną kostkę,
oliwki przekroić na połowę i również dodać do przygotowanej sałatki. Na koniec dodać 1 łyżkę
majonezu, doprawić
solą i
pieprzem. Całość delikatnie wymieszać, nałożyć do wydrążonych " miseczek" z
awokado.