Lemon meatballs with saffron zucchini.Klopsiki-składniki.40dag cielęciny mielonej1 bułeczka1/2 szklanki mleka1 cebula1 łyżka masła1 ząbek czosnku2 łyżki posiekanej natki pietruszki1 łyżka śmietany 18%1 jajko1 łyżka skórki cytrynowejolej do smażeniasól, pieprzWykonanie.Bułeczkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle .Dodać pozostałe składniki i wyrobić dobrze masę. Doprawić do smaku .Formować klopsiki i usmażyć na rumiano.Cukinia-składniki.1 cukinia8 pomidorków koktajlowych2 ząbki czosnku15 nitek szafranusól, pieprz2 łyżki olejuWykonanie .Na rozgrzanej oliwie smażymy cukinię pokrojoną w cienkie plastry ,zmiażdżony czosnek, połówki pomidorków, około 5 minut. Dodajemy sól, pieprz i szafran rozpuszczony w 1 łyżce gorącej wody. Gotowe.PS. Pierożki na zdjęciu są kupione gotowe i tylko trzeba je ugotować, ale oczywiście można zrobić je samemu.