Wykonanie
Baked potato.

Składniki:1 duży
ziemniak10 dag
twaróg biały

1 łyżeczka czerwona czubryca4 suszone włoskie
pomidory1 mała posiekana drobno
cebulka1 łyżka
śmietana 18%4
zielone szparagi6
oliwek zielonych
kiełki rzodkiewkiSos żurawinowy:2 łyżki
żurawina suszona2 łyżki
jogurt2 łyżki
śmietanasól,
pieprz2 łyżki sok z
pomarańczy0,5 łyżeczki
sok z cytrynyWykonanie:
Ziemniak ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej we frytkownicy, ew. na patelni.
Twaróg wymieszać z pokrojoną
cebulą,
suszonymi pomidorami, łyżką
śmietany i czubrycą. Posolić, oprószyć świeżo zmielonym
pieprzem. Nałożyć na
ziemniak, ułożyć po dwa
zielone szparagi. Całość polać
sosem żurawinowym, udekorować
kiełkami rzodkiewki i
zielonymi oliwkami.
Sos żurawinowy szybki - wszystkie składniki wymieszać blenderem.