ßßß Cookit - przepis na Do przygotowania farszu potrzebne nam będą:

Do przygotowania farszu potrzebne nam będą:

nazwa

Wykonanie

mar 25th Farsz do pierogów ruskich
Sprawa pierogów ruskich jest dość intrygująca, bo w Rosji w ogóle nie są one znane – te rdzennie rosyjskie zwane „pielmieni” wypełnione są mięsem! A w Polsce ruskie pierogi mają wielu smakoszy (nie tylko studentów:), do których my również się zaliczamy.
– 1kg ugotowanych ziemniaków,
– 1kg zwięzłego twarogu,
– 4 lub 5 dużych cebul posiekanych i usmażonych na złoty kolor,
– ok. kilku łyżeczek soli, 1 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczek suszonej pokruszonej mięty.
Wszystkie składniki mielimy za pomocą maszynki do mięsa, doprawiamy przyprawami do smaku, dokładnie wyrabiamy i już możemy zabierać się za ruskie pierogi! Przepis na wyśmienite ciasto na pierogi znajdziecie w poprzednim wpisie.
Gotowe podajemy je ze skwarkami, sosem śmietanowym lub zasmażane na masełku.
Źródło:http://do-eat-yourself.pl/?p=221