Wykonanie
Roast haunch of venison.

Składniki.

60 dag combra bez kości0,5 litra
mleka100ml
wina czerwonego5 dag
śliwek suszonych2 dag
rodzynek1łyżka
smalcuprzyprawy:
jałowiec,
sól,
pieprz,
rozmaryn,
tymianekpapryka mielona,Wykonanie:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać
mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Mięso osuszyć, natrzeć
przyprawami i odstawić na 1 godzinę. Oprószyć
mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić
winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone
rodzynki i
śliwki.Miękkie
mięso pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien .Sos połączyć ze
śmietaną wymieszaną z
mąką.