ßßß Cookit - przepis na Comber z sarny po kapitańsku.

Comber z sarny po kapitańsku.

nazwa

Wykonanie

Roast haunch of venison.
Składniki.
60 dag combra bez kości
0,5 litra mleka
100ml wina czerwonego
5 dag śliwek suszonych
2 dag rodzynek
1łyżka smalcu
przyprawy:
jałowiec,
sól,
pieprz,
rozmaryn,
tymianek
papryka mielona,
Wykonanie:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Mięso osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę. Oprószyć mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki.
Miękkie mięso pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien .
Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2014/01/comber-z-sarny-po-kapitansku_17.html