Wykonanie
Jedną z książek jakie dostałam w tym roku pod choinkę jest dzieło stworzone przez
Jana i Jakuba Kuroniów dla Biedronki - czyli "Kulinarne Inspiracje z Biedronką". Pięknie ilustrowane przepisy (ponad 100), które możemy wykonać wykorzystując produkty zakupione w Biedronce. Dzisiaj postanowiłam coś upichcić z tej książki. Zobaczcie jak wyszło. Od razu uprzedzam, że sznycle miały być zarumienione, ale bardzo się bałam, że się przypalą :) więc takie troszkę bladziutkie wyszły :) ale naprawdę smakowite połączenie
mozzarelli i
pomidorków... ha i co ciekawe po wyciągnięciu wykałaczek sznycelki się nie rozpadły :o)

Składniki:4 sznycle z
indyka,1/2 puszki
pomidorów,200g
sera mozzarella,
musztarda sarepska,
olej,
sól,
pieprz,
chilli,
bazylia,Wykonanie:Sznycle rozbijamy porządnie tłuczkiem moczonym w wodzie.
Mięso przyprawiamy
solą,
pieprzem i odrobiną
chilli następnie smarujemy
musztardą.
Mozzarellę kroimy w plastry. Na każdym sznyclu układamy po jednym plasterku
mozzarelli i łyżce pokrojonych
pomidorów (razem z zalewą).
Mięso składamy na pół i lekko zwijamy - spinając wykałaczkami. Sznycle panierujemy w
mące i smażymy na rozgrzanym
oleju na rumiano. Podajemy z ulubionymi warzywami lub
ryżem. Ja dzisiaj dodałam do
mięsa pieczone ziemniaczki.

