Bardzo lubię piec tak zwane szybkie ciasta. Chociaż takie bardziej złożone też lubię piec, a jeszcze bardziej zjadać. Dziś polecam pyszne aromatyczne ciasto z dodatkiem jabłek. Robi się je naprawdę szybko, a po upieczeniu posypuje tylko cukrem, i zajada z kubkiem gorącej herbatki.Składniki:5 jajek25 dag cukru30 dag mąki220 ml. oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1 płaska łyżeczka cynamonu5 dag rodzynek5 dag orzechów3- 4 kwaśne jabłkaWykonanie:Jaja ubić z cukrem na puszystą białą masę, wymieszać z olejem i powoli połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać pokrojone orzechy, rodzynki i jabłka pokrojone w nieduże kawałki. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do dwóch niewielkich keksówek, wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 45 minut w 180 st. C. Uważając aby się nie przesuszyło. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.Smacznego!