Wykonanie
            Ostatnio mieliśmy ochotę na pizzę, a że moja rodzina wcale nie jest mała, więc przeważnie piekę dwie różne. Pierwsza była z 
bekonem a druga miała być z 
szynką i 
oliwkami, ale wyszła z dodatkiem 
parówek. Tak czy owak była równie pyszna.

Ciasto:50 dag 
mąki4 dag 
drożdży1 łyżeczka 
soli ziołowej1 łyżeczka 
cukruolejWykonanie:
Drożdże rozkruszamy i mieszamy z 
cukrem i 
solą. Wlewamy 300 ml przegotowanej 
wody, mieszamy. Odstawiamy na 15 minut.Do przesianej 
mąki wlewamy 2 łyżki 
oleju, dodajemy 
drożdże, zagniatamy ciasto. Smarujemy 
olejem, odstawiamy na godzinę.
Sos pomidorowy:2 łyżki 
koncentratu pomidorowegobazyliaoreganosólpieprzFarsz:50 dag 
pieczarek4 cienkie 
parówki1 słoiczek zielonych 
oliwek20 dag 
żółtego seracebulaprzyprawa do pizzy
sólpieprzWykonanie:
Pieczarki kroimy w paseczki. Smażymy z pokrojoną 
cebulą, doprawiamy. 
Ser ścieramy. 
Parówki i 
oliwki kroimy w paski. Koncentrat mieszamy z 2 łyżkami 
wody, doprawiamy 
ziołami, 
solą i 
pieprzem. Ciast rozwałkowujemy, wykładamy na natłuszczoną blachę. Smarujemy sosem, układamy składniki nadzienia. Pieczemy 20-25 minut w 200 st.CSmacznego!
