ßßß
Ciasto:1 kostka margaryny1,5 szklanki cukru3 łyżki kakao1 cukier waniliowy4 jaja1,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaMargarynę roztopić i do ciepłej dodać cukier i kakao, następnie dodajemy 5 łyżek wody i studzimy. Do wystudzonego płynu dodajemy 4 żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.Z białek ubijamy pianę i lekko mieszamy z ciastem, a następnie przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 25 minut w 160 st.C. Po upieczeniu i wystudzeniu przecinamy na 2 blaty.Masa:1/2 litra śmietany kremówki4 łyżeczki żelatyny1 opakowanie landrynek miętowych1 podwójne opakowanie pomarańczowych delicjiLandrynki rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody ciągle mieszając, a gdy się rozpuszczą odstawiamy do wystygnięcia. Zelatynę również rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i również studzimy.Śmietanę ubijamy, dodajemy syrop z landrynek i żelatynę.Składamy:Ciasto ciemne-1/2 masy miętowej-delicje jedna obok drugiej czekoladą do dołu-druga część masy- ciasto ciemne wierzch polać polewą.