Wykonanie
Każda z nas szuka coraz to nowszych przepisów na ciasta, aby móc się popisać przed zebraną rodzinką. Dziś prezentuję Klejnot siostry Anastazji ( niestety nie wiem z jakiej książki on pochodzi), ponieważ przepis jest od znajomej. Jeżeli szukasz smacznego i efektownego ciasta to właśnie go znalazłaś. Bardzo smaczne, spróbuj koniecznie!

Upiec 3
biszkopty; jeden z 4 jaj a 2 z 3 jaj.Dwa
biszkopty ( upieczone z 3 jaj) zwinąć w rolady.Masa do rolad:1,5 kg
jabłek3/4 szklanki
wody2
galaretki czerwone2
galaretki zieloneJabłka podsmażyć z
cukrem, podzielić na 2 części; do jednej dać suche
galaretki zielone a do drugiej czerwone. Całość mieszać do rozpuszczenia
galaretek, a następnie wyłożyć na rolady.Zastygnięte rolady pokroić w kromkiKrem:1
budyń śmietankowy:1/2 l
mleka2 łyżki
mąki zwykłej2 łyżki
mąki ziemniaczanej4
żółtkacukier waniliowy3 łyżki
cukruZ podanych składników ugotować
budyń . Wystudzić. Utrzeć z 1,5 kostki
margaryny.Składać w następującej kolejności:
Biszkopt- krem- rolady czerwone- krem- rolady zielone - krem- starta
czekoladaJa się pomyliłam podczas składania i zamiast najpierw dać czerwone rolady ja dałam zielone, ale smak jest taki sam.